Uncategorized

Mituri în care să nu crezi

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Crezi că ştii prea bine care sunt alimentele benefice şi care cele interzise în dietă sau de la ce reguli nu trebuie să te abaţi dacă vrei să slăbeşti?
mituri.jpg

Ei bine, în unele privinţe s-ar putea să te înşeli… Unele produse sunt încadrate pe nedrept în lista neagră a alimentelor dăunătoare siluetei.

 

Ouăle cresc colesterolul

Se spune că nu e bine să mănânci mai mult de două ouă pe săptămână, că, altfel, ficatul are de suferit, iar valorile colesterolului cresc. În realitate, grăsimile din ouă nu sunt rele atâta vreme cât nu le consumi prăjite sau cu maioneză ori alte umpluturi. Oul este o sursă bună de proteine şi vitamine şi are doar 75 kcal!

 

Cuiburi de ouă în ardei

 

Bananele îngraşă

Multe femei evită cu îndârjire bananele atunci când merg la cumpărături pentru că ştiu despre ele că îngraşă. Aceste fructe sunt într-adevăr printre cele mai consistente, având un conţinut caloric destul de ridicat. Totuşi, o banană de mărime medie nu are mai mult de 150 kcal şi poţi s-o incluzi în prima masă a zilei, alături de un iaurt, fără să-ţi faci griji pentru siluetă. 

 

Nimic nu hidratează mai bine ca apa

Se tot spune că, pentru ca organismul să fie hidratat corespunzător, e obligatoriu să bei zilnic doi litri de apă, nu alte lichide. Într-adevăr, apa trebuie consumată zilnic (6-8 pahare), dar nici ceaiurile şi laptele, spre exemplu, nu sunt de ocolit. 

 

Inghetata de banane si ciocolata cu nuci

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE