Miturile cafelei fara cofeina

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
In timp ce cafeaua este tot mai des incriminata, varianta sa decofeinizata s-a asociat cu stilul de viata sanatos. Dar oare lipsa cofeinei o face sa fie atât de sanatoasa cum se spune?
73fotolia_330957_subscription_m2.jpg

Iata cateva pacate ale cafelei considerate sigure pentru sanatate:

–    Pentru obtinerea cafelei fara cafeina, se folosesc boabe de cafea de calitate scazuta.
–    Predispune la aparitia afectiunilor cardiace deoarece aceasta creşte nivelul colesterolului rau din organism.
–    Poate creşte riscul de aparitie a cancerului. Pentru a inlatura cofeina din boabele de cafea, se folosesc anumite substante chimice daunatoare pentru organism.
–    Boabele de cafea decofeinizata nu sunt total lipsite de cofeina. Intregul proces de decofeinizare inlatura cofeina din cafea  in procent de 97%.

Vesti bune. Exista o varietate de cafea care contine in mod natural foarte putina cofeina, nefiind nevoie sa treaca prin procesul de decofeinizare. Este vorba despre cafeaua arabica, originara din Etiopia, varianta cea mai sanatoasa a cafelei fara cofeina. O alternativa la consumul de cafea fara cofeina ar fi „cafeaua“ obtinuta din cereale, spre exemplu secara, sau din cicoare. Aceasta bautura stimuleaza functionarea vezicii biliare şi a ficatului, facându-ne sa ne simtim mai tonici.

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE