Uncategorized

Mozzarela, altfel decât în pizza

Text
ADVERTORIAL
Delicioasă și sănătoasă, mozzarella e bună și în alte combinații nu numai în ultracunoscuta pizza.
moz1.jpg

Mozzarella ar fi fost adusă în Italia de oamenii lui Marc Antoniu din Egipt. La origini se făcea numai şi numai din lapte de bivoliţă, acum se face şi din lapte de vacă sau de oaie.

Mozzarella are mai puţină apă decât telemeaua noastră de pildă, ceea ce o face ideală pentru copt şi gratinat. Este celebră de altfel imaginea unei bucăţi de pizza cu mozarella din belşug, fierbinte şi moale.

Dar nu numai pizza profită de calităţile mozzarellei, ci şi salatele, bruschetele, pastele şi budincile. Un antreu extrem de sănătos şi foarte arătos este format din mozzarella, bulgăraşi, roşii cherry şi busuioc. Celebra caprese, din felii de mozzarella alternând cu felii de roşie, stropite cu un pic de ulei de măsline și oțet balsamic, este iarăşi cât se poate de dietetică.

Cei care nu pot rezista caşcavalului pane au la îndemână o variantă mult mai sănătoasă: bastonaşele de mozarella pane, făcute în cuptor, nu prăjite.

Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE