Uncategorized

Mozzarela, prietena dietei

Bucătăria italienească este recunoscută ca fiind foarte sănătoasă, de aceea e bine să ne uităm în… farfuria lor.
articol2.jpg

Delicioasa mozzarella este recomandată cu căldură în mai toate dietele, fie în cele care ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus, fie în dietele recomandate pentru diverse boli. Brânza aceasta, aproape de consistența celei telemea, dar fără sare, are mai puţine grăsimi şi din belşug vitamina A, calciu şi vitamina D.

Preparată din lapte de bivoliţă sau lapte de vacă, mozzarella are aproximativ 300 kcal la 100 g. Mai dietetică este cea proaspătă, în zer, decât cea uscată. Dar nici aceasta din urmă nu e de lepădat, având în vedere că, pentru a îmbogăţi nişte bruschete de pildă, nu-ţi trebuie decât foarte puţină. Şi este delicioasă.

Ce avantaje mai are? Poate fi consumată fără griji de cardiaci şi de diabetici (stă foarte prost la capitolul carbohidraţi, doar 2 g/100 g).  

Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE