Murături mozaic

1. Curăţă şi spală guliile şi morcovii şi dă-le pe răzătoarea mare. Toacă ardeii, curăţaţi de cotoare şi seminţe, fâşii subţiri, iar ceapa tai-o julien. 

2. Pune pe foc o oală cu 2 litri de apă, când clocoteşte, adaugă oţetul, zahărul şi conservantul. 

3. Stinge focul şi lasă deoparte. Amestecă bine legumele într-un castron mare, apoi îndeasă-le în borcane. 

4. Toarnă deasupra apa cu oţet, închide borcanele şi sterilizează-le la bain marie pentru 5-10 minute.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Sugestie. Dacă nu eşti prieten cu gulia, înlocuieşte-o cu varză murata albă tocată fideluţă.

 

Ardei muraţi umpluţi cu varză

Poza principala

muraturi_mici.jpg

3 gulii mari 

1,5 kg ardei (gras, capia, gogoșar)

12 cepe 

1 kg morcovi 

500 ml oţet 

1 lingură cu vârf cu zahăr

1 pliculeţ conservant picant

 

Peste cu sos de muraturi

Mai puţin obişnuite pe la noi, guliile murate sunt o bunătate. Mai ales dacă le „împrieteneşti“ şi cu alte legume.
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE