Muraturile si vitamina C

Sursa
Cosmopolitan.ro
Foto
Shutterstock
Un medic mi-a interzis muraturile, iar altul mi le-a recomandat. Ce sa inteleg din asta?
muraturi.jpg

 

Gogonelele, castravetii si varza murata sunt excelente surse de vitamina C in sezonul rece, cand legumele si fructele crude cam lipsesc de pe masa. Oricat de multa lamaie ai pune in ceai, te alegi cu prea putina vitamina C, pentru ca aceasta se deterioreaza rapid la temperatura inalta.

Dietele drastice iti deregleaza metabolismul: arderile nu mai scad daca maninci sub 1.200 calorii pe zi.

Muraturile care nu sunt fierte, ci doar putin oparite, pastreaza aproape intacte vitaminele, de aceea sint foarte indicate iarna.

Daca suferi insa de hipertensiune arteriala, diabet, ai retentie de apa in corp sau suferi de vreo boala de inima ori de rinichi, e mai bine sa inlocuiesti muraturile cu altceva mai putin sarat (salata de varza cruda, gogosari in otet etc.).

Renunta la acestea si in preajma menstrei, cand nivelul hormonal crescut face sa retii mai multa apa in organism decat de obicei.

 

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE