Musaca de cartofi cu carne de porc

Taie cartofii cubulete si pune-i la fiert in apa cu sare. Caleste ceapa tocata. Adauga carnea si amesteca usor.

Pune mazarea, morcovul, sare, piper si toarna o cescuta cu apa in care ai dizolvat pasta de tomate.

Lasa sa se inabuse. Scurge cartofii si zdrobeste-i cu mixerul sau furculita. Adauga patru linguri cu margarina, 100 g smantana si cescuta cu lapte.

Musaca de vinete

Unge un vas cu margarina si tapeteaza cu pesmet. Pune un strat de piure, apoi carnea racorita si amestecata cu restul de smantana si ouale.

Musaca frantuzeasca

Acopera restul de piure si lasa aceasta musaca de cartofi la cuptor 45 de minute.

Revista FEMEIA DE AZI

Poza principala

musaca_400.jpg

1 kg cartofi
500 g carne tocata de porc 
2 linguri cu mazare 
2 oua 
1 ceapa 
1 morcov 
200 g smantana 
1 cescuta cu lapte 
1 lingura cu pasta de tomate 
5 linguri cu margarina
ulei
sare 
piper

Daca nu stiati, cuvantul „musaca” vine din limba araba si inseamna „servit rece”. Cu toate ca are un nume de provenienta arabesc, musacaua de cartofi este considerata mai degraba un fel de mancare de provenienta greceasca.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE