Uncategorized

Musaca de dovlecei

1.Spală, curăţă de coajă şi apoi taie acesti dovlecei în cubuleţe. Fierbe la abur 15 minute.

2.Între timp, curăţă şi toacă ceapa şi usturoiul. Încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie şi căleşte ceapa şi usturoiul până se auresc. Adaugă carnea şi mai lasă 5 minute. Sărează şi piperează. 

3.Preîncălzeşte cuptorul la 210°C. 

4.Pasează dovleceii cu furculiţa. Unge o tavă termorezistentă cu ulei. Aşază un strat de carne şi deasupra unul de piure de dovlecei. 

5.Adaugă sare, piper şi presară brânza rasă. Ţine musacaua la gratinat 20 de minute. 

Credit foto : Photoland /Profimedia

 

Curiozitate. Acest fel de mâncare a fost inventat de farmacistul şi nutriţionistul francez Antoine Parmentier, la finele secolului al 18-lea.

 

Musaca in 3 culori

Poza principala

musaca_mica.jpg

500 g de carne de vită tocată

500 g dovlecei

1 ceapă

 

2 căţei de usturoi

80 g de brânză Gruyère rasă

ulei de măsline

cimbru

sare

piper

 

Musaca de roşii

Musaca cu dovlecei, un preparat cu prestanţă, gustos si ideal pentru musafirii pretențioși.
Numar de portii
4
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE