Musaca din legume

Tai legumele rondele mari, chiar si ceapa. Ungi o forma de chec cu unt sau ulei, asezi fasiile de bacon si legumele.

Legumele le pui in pozitie verticala, alternandu-le dupa culoare. Preparatul va arata mult mai interesant si va fi mai gustos.

Sareaza, pipereaza, toarna vinul. Adauga o frunza, doua de salvie.

Toarna uniform sucul de rosii. Da la cuptor, la foc potrivit, 35 de minute sau pana cand cartofii sunt facuti. Serveste cu frunze proaspete de salvie, smantana si parmezan.

Revista FEMEIA DE AZI

Poza principala

musaca_din_legume_400.jpg

2 dovlecei
2 cepe mari
3 cartofi mari
4 rosii
200 g suc de rosii
1 cana cu vin alb
cateva frunze de salvie
o cana cu smantana
piper negru macinat
ulei (sau unt)
4-5 linguri cu smantana
fasii de parmezan
sare

Daca nu stiati, cuvantul „musaca” vine din limba araba si inseamna „servit rece”. Cu toate ca are un nume de provenienta arabesc, musacaua este considerata mai degraba un fel de mancare de provenienta greceasca.
Numar de portii
6
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE