Uncategorized

Muschi capitonat cu cimbru

1.Se taie lamaia in jumatati si se freaca bucata de muschi pe toate fetele. Se pudreaza cu sare, piper, boia (dulce sau iute, dupa gust), rozmarin si cimbru.
 
2.Muschiul capitonat se infoliaza si se lasa la frigider pentru 2-3 ore. Intre timp, se pregatesc legumele: se curata, se spala si se taie cubulete.
 
3.Se unge o tava cu ulei de masline, se asaza legumele pregatite, bucata de muschi, crengute de cimbru si vinul alb. Se da la cuptorul incins, la foc nu prea iute.
 
4.Din cand in cand, se stropeste bucata de carne cu zeama din tava pentru a prinde o crusta aurie. Daca e nevoie, adauga in sosul din tava putina apa. Serveste acest preparat de muschi capitonat cu cimbru alaturi de o salata verde.

Muschi de porc cu portocala

Salata cu vita si fructe

Poza principala

muschi_capitonat_cu_cimbru_mica.jpg

1 kg muschi de berbec
1 lămâie
1 morcov
1 rădăcină de păstârnac
ţeline
1 pahar cu vin alb
cimbru
rozmarin
ulei de măsline
boia dulce
sare
piper

Grecii foloseau coaja de lamaie ca mijloc de dezinfectare, iar romanii isi parfumau baile cu suc din acest fruct. Chiar daca dureaza mult, preparatul acesta de muschi cu cimbru este o adevarata delicatesa.
Numar de portii
5
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE