Uncategorized

Muşchi de porc glazurat

1.Într-un castron, amestecă gemul de mere cu sucul de lămâie şi un praf de piper cayenne.

2.Separat, crestează deasupra bucata de carne. Aşaz-o într-o tavă termorezistentă unsă cu unt şi lasă la cuptor la 190° C, timp de 10 minute.

3.Unge-o apoi cu amestecul de gem şi lămâie. Înfige din loc în loc cuişoarele şi stropeşte cu puţină apă. Mai lasă la cuptor, aproximativ 40 de minute. Din când în când stropeşte cu sosul fomat în tavă. Dacă scade prea mult mai adaugă puţină apă.

4.Între timp, fierbe cartofii în coajă, în apă cu un praf de sare. După ce s-au fiert, curăţă-i de coajă şi taie-i în felii mai groase. Aşază muschiul de porc într-o tavă împreună cu merele tăiate în felii şi ceapa în sferturi. 

5.Stropeşte cu puţin ulei şi lasă la cuptor cam 20 de minute. La final, aromatizează cu rozmarin. Serveşte muşchiul de porc glazurat alături de garnitura din cartofi şi mere.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Pulpa in crusta glazurata

Poza principala

muschi_mic.jpg

1 kg muşchi de porc (poate fi si afumat)

600 g cartofi

4 cepe

4 mere

2 linguri cu cuișoare

2 linguri cu unt

3 linguri cu gem de mere sau caise

3 linguri cu suc de lămâie

piper cayenne

sare

 

Mușchi în crustă aromatică

Dacă ai invitaţi pretenţioşi, pregăteşte acestă reţetă de muşchi de porc glazurat, deosebita și cu un gust aparte.
Numar de portii
8
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE