Nectar de caise

1. Spală caisele în apă rece. Desfă-le în jumătăți și dă deoparte sâmburii. Nu-i arunca!

2. Mixează într-un blender caisele până se transformă într-un piure foarte fin.

3. Pune piureul într-o oală smălțuită sau de inox (nu de aluminiu), adaugă zahărul și apa și pune pe foc 30 de minute, amestecând mereu, cu o lingură de lemn sau tel din silicon, să nu se prindă. Ia spuma ori de câte ori se formează.\

Compot de piersici

5. Toarnă nectarul de caise în sticlele curate, închide ermetic și pune-le într-o cratiță cu apă, pe foc, să dea câteva clocote. Lasă-le să se răcească încet, în cratiță, și apoi depozitează nectarul de caise într-un loc răcoros.

 

Sugestie. Pentru un gust ușor picant și o aromă deosebită, mixează în blender și 1-2 feliuțe de ghimbir proaspăt. 

 

Gem de caise

Poza principala

nectar_mic.jpg

1 kg caise foarte bine coapte

200 g zahăr

500 ml apă

 

Compot de piersici

Un pahar plin cu vitamine este binevenit oricând.
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE