Negresa de casa

Pentrut blat:

Margarina se freaca bine cu galbenusurile, cu 250 g zahar si cu jumatate din cantitatea de cacao neagra. Se adauga faina, praful de copt si laptele. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.

Se adauga compozitia si se introduce la cuptor la 180°C, pana se coace (se probeaza cu o scobitoare), apoi se scoate negresa de casa din cuptor si se lasa la racorit.

Pentru glazura de bezea:

Se bat spuma albusurile si se adauga in ploaie 150 g zahar, batand in continuare deasupra unui vas cu apa clocotita. Cand a devenit consistenta si a capatat luciu, spuma se pune peste negresa de casa si se niveleaza usor cu spatula, fara sa se insiste prea mult ca sa nu se lase.

Se poate imparti negresa in portii, iar pentru o forma circulara se decupeaza cu un pahar inalt (sonda).

Glazura de ciocolata se prepara conform indicatiilor de pe plic.

Revista FEMEIA.

Poza principala

negresa-de-casa_400.jpg

4 oua,
20 g margarina,
600 g zahar,
6 linguri de cacao neagra,
300 g faina,
1 praf de copt,
zeama de lamaie,
350 ml lapte,
60 g unt,
2 plicuri glazura cu gust de ciocolata

Negresele sunt acele prajituri care sunt, cu siguranta, pe placul tuturor pasionatilor de dulciuri.
Numar de portii
10-15
Facebook Comments



PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE