NEGRESA FLORI

Se spala ouale, se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu o cana de zahar pana se dizolva acesta (zaharul), dupa care se amesteca cu uleiul treptat ( ca si la maioneza), se adauga laptele caldut, faina cernuta si amestecata cu bicarbonatul, albusul ( care se bate spuma cu o cana zahar) cacao si gem. Se amesteca bine si se dau la copt la cuptorul incalzit inainte la temperatura de 170 grade C, si se lasa la copt aproximativ 40 minute. Pentru a fi siguri s-a copt se verifica cu un scobitor ( daca scobitorul nu este curat cand il scoatem din blat, insemna ca mai trebuie lasat la copt).

In primele 20 minute nu este indicat a se deschide usa cuptorului!

Dupa racire, se serveste cu frisca, sau cu bezea ( cu bezea daca se serveste din tava direct sau este tava cu pereti detasabili).

Pofta buna!

Zahar 2 cani
Oua intregi 2 bucati
Ulei 1 cana
Bicarbonat 1 1/2 lingurita
Cacao 2 linguri
Gem de caise 4 linguri
Faina 4 cani
Lapte 2 cani

IMPORTANT! SE LUCREAZA CU ACEEASI MASURA

Este o prajitura simpla, care „merge” foarte bine la o cafea intre fete, sau dupa preferinta se poate orna cu frisca sau se poate face o bezea si se serveste la evenimente speciale.
Numar de portii
12
Calorii
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE