Nici atacul de cord nu taie pofta de fast food

Text
eCuisine
Sursa
Reuters
Foto
Shutterstock
Ar fi logic pentru pacientii care tocmai au suferit un atac de cord sa renunte la mancarea de tip fast food.
hamburger.jpg

Insa, mai mult de jumatate dintre acestia se mai lasa tentati de aceste restaurante cel putin o data pe saptamana, la sase luni de la atacul de cord.

Dintre cei 2.500 de pacienti studiati de John Spertus, de la Universitatea din Missouri, 884, adica 36%, au declarat, in timp ce erau spitalizati, ca au mancat, in mod frecvent, fast food in luna anterioara atacului de cord. Frecvent insemnand cel putin o data pe saptamana.

Cand cercetatorul a continuat sondajul la sase luni dupa atacul de cord, 503 dintre pacienti mancau, in continuare, fast food.

“Consumul de fast food a scazut in randul pacientilor cu infarct miocardic la sase luni dupa spitalizare , dar unele categorii – inlcuzand tinerii, barbatii, cei care lucreaza si cei mai putin educati – erau mai predispusi sa consume fast food cel putin saptamanal”, a declarat cercetatorul.

Cei care au evitat fast food-ul la sase luni de la spitalizare erau cei mai varsta si cei care suferisera o interventie bypass. 

Noua din zece pacientii care au luat parte la studiu au primit consiliere in privinta alimentatiei inainte de a parasi spitalul, dar acest lucru se pare ca nu a influentat preferintele alimentare ale iubitorilor de fast food, ceea ce arata ca este nevoie de educatie mai multa.

 

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE