Uncategorized

Nuci macadamia

nuci_macadamia_0
nuci_macadamia.jpg

Arbustii de Macadamia au fost descoperiti in 1857 de catre John Macadam. Originari din Australia, arbustii de Macadamia produc nuci abia dupa 7-10 ani, iar coaja lor nucilor este atat de tare, incat nu poate fi sparta cu un spargator de nuci obisnuit. Se utilizeaza in schimb o serie de masinarii automatizate care, dupa spargerea si indepartarea cojilor, sorteaza miejii in functie de gradul de calitate.

Acestia pot fi ulterior consumati fie in stare naturala, prajiti sau inveliti in crusta de ciocolata. Nucile de macadamia sunt pretuite nu doar pentru aroma lor bogata, insa si pentru uleiul pe care il contin, miezul putand contine pana la 80% ulei.

Nucile macadamia sunt foarte nutritive, continand: 9% proteine, 9% carbohidrati, 2% fibre, dar si calciu, fosfor, potasiu, sodiu, seleniu si fier. Sunt toxice pentru caini.




Comentarii

comentarii

PUBLICITATE

Articole recente

PUBLICITATE