Uncategorized

O roşie pe zi ţine medicul departe.

Sursa
RTV.NET
Descoperă beneficiile consumului de roşii.
supa_de_rosii.jpg

Dietele bogate în roşii reduc cu peste un sfert riscul de maladii cardiace, efectul protector se datorează unor compuşi prezenţi în aceste legume.

Licopenul este un antioxidant care oferă tomatelor culoarea roşie şi se găseşte în concentraţii ridicate în aceste legume, dar şi în produse derivate precum sucul de roşii, ketchup şi pasta de tomate.

Citeşte şi De ce roşiile nu mai au gustul de altădată

Potrivit cercetătorilor, consumul regular de roşii, sub orice formă, are un efect protector consistent asupra inimii, scrie RTV.NET.

Citeşte şi Dietă cu roşii pentru o siluetă ideală la început de primăvară

Dietele pe bază de alimente ce conţin licopen, ţinute pe o perioadă de peste 11 ani, reduc riscul de apariţie a maladiilor cardiace cu 26 procente, însă nu au niciun efect asupra riscului de declanşare a accidentelor vasculare cerebrale.

Descoperă mai multe beneficii ale consumului de roşii pe RTV.NET.

Facebook Comments


Taguri

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE