Obligativitatea introducerii acidului folic in paine da roade

Text
eCuisine
Sursa
ausfoodnews.com
Foto
Shutterstock
Un studiu publicat in Medical Journal of Australia arata ca nivelul acidului folic din sange a crescut simtitor de la obligativitatea introducerii vitaminei B in faina de paine in 2009, informeaza ausfoodnews.com
paine.jpg

„Din septembrie 2009, morile din Australia au adaugat acid folic fainii din care se face paine”, a spus oficialul australian pentru sanatate Catherine King, care a salutat masura.

„Felicit industria pentru eforturile pe care le-a facut in scopul implementarii acestei masuri care are ca scop reducerea cazurilor de defecte de tub neural prin cresterea administrarii de acid folic femeilor gravide”, a mai spus aceasta.

Defectele de tub neural sunt defecte din nastere care cauzeaza probleme grave de dezvoltare. Aceste sunt, de obicei, fatale. Cercetarile arata ca administrarea de acid folic pe timpul sarcinii previne aceste cazuri.

Acidul folic nu este bun doar pentru femeile gravide sau pentru cele car vor sa ramana insarcinate, ci si pentru orice alt organism pentru regenerarea de noi celule.

Decizia de a introduce obligativitatea acidului folic in faina pentru paine a fost luata dupa o evaluare riguroasa realizata de Food Standards Australia New Zealand, care continua sa monitorizeze cercetarile stiintifice asupra sanatatii publice.

 

Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE