Uncategorized

Omletă cu somon

1. Curăţă ceapa și ardeiul și taie-le mărunt (feliuţe). Dă brânza pe răzătoarea cea mai fină.

2. Sparge ouăle și bate-le într-un castron cu sare și puţin piper. Adaugă brânza rasă, laptele, smântâna, ardeiul și ceapa, verdeaţa tocată mărunt. Amestecă bine.

3. Presară 1-2 linguri cu făină, cât să se lege compoziţia. Pune somonul tăiat fâșii (sau cubulete) și răstoarnă compoziţia într-o tavă micuţă, unsă cu puţin ulei și tapetată cu pesmet (sau doar cu hârtie de copt).

4. Dă la cuptorul încins foarte bine până se coace. Dacă nu prea ești prietenă cu cuptorul, fă testul scobitorii: dacă înţepi omleta cu scobitoarea și iese curată, compoziţia este coaptă.

5. Răstoarnă omleta fierbinte pe un platou și servește-o imediat. O salată verde sau de roșii este o garnitură excelentă, ca să nu mai pomenesc de niște cartofi ţărănești!

 

Salata cu sos de oua

Poza principala

omlet_asomon_mica.jpg

10 ouă

300 g somon afumat

100 g smântână

4 linguri cu lapte

1 ardei gras rosu

1 ceapă

100 g brânză telemea

2 linguri cu făină

1 lingură cu pătrunjel

1 linguriţă cu ulei

1 linguriţă cu sare

1 linguriţă cu piper

 

Cuiburi de ouă în ardei

Omleta rafinata, satioasa si gustoasa pentru un mic-dejun regesc.
Numar de portii
4
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE