Uncategorized

Omuleti de turta dulce

Intr-o cratita, pune untul, zaharul, zaharul vanilat, mierea si lasa pe foc mic. Amesteca pana nu se mai simte zaharul. Lasa la racit.

Adauga faina, praful de copt, oul, smantana, sarea si condimentele. Framanta un aluat dur. Inveleste-l intr-o folie si da-l la frigider.

Scoate aluatul si portioneaza-l in 3-4 bucati. Pune-le separat intre doua folii alimentare si intinde cu sucitorul cate o foaie subtire. Decupeaza si asaza figurinele de turta dulce intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Da la cuptor pentru 10-15 minute. Cat sunt fierbinti, „monteaza“ cei doi butoni din bombonele, dupa care lasa figurinele de turta dulce sa se raceasca.

Decoreaza-i cu serbet caldut, ciocolata topita ori o glazura, dupa preferinta.

Mos Craciun din turta dulce

Prajitura cu gem de prune si razatura

Revista BUCATARIA DE AZI

Poza principala

omuleti_de_turta_dulce400.jpg

100 g unt
100 g zahar
200 ml miere
mix condimente (cate un praf de scortisoara, cuisoare, nucsoara, ienibahar)
4 plicuri de zahar vanilat
500 g faina
200 ml smantana dulce
1 ou
1/2 plic praf de copt
sare
bombonele pentru decor
foi alimentare

Cand eram mici, visam la omuletii de turta dulce pe care ii vedeam in desenele animate. Acum putem sa ii preparam chiar la noi in bucatarie. Ambalati in celofan si prinsi cu o fundita, pot deveni si ornamente pentru bradul de Craciun.
Numar de portii
12-14
Facebook Comments



cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE