Orez cu ananas

  1. Pune orezul la înmuiat pentru 30 minute.
  2. Scurge-l și clătește-l în câteva rânduri. Apoi pune-l la fiert la foc mic pentru 10 minute. 
  3. După aceea introdu-l la cuptor pentru 30 minute la 180 de grade.
  4. Ceapa tăiată julien împreună cu usturoiul tocat se călesc în ulei încins.
  5. Adaugă pudra de turmeric și praful de curry.
  6. Taie ananasul în două bucăți și scobește-l. Taie miezul în bucăți mici și păstrează cele două jumătăți scobite.
  7. Taie ciupercile felii.
  8. Adaugă ananasul și ciupercile peste ceapă, împreună cu zahărul.
  9. Călește-le 5 minute amestecând constant. 
  10. Condimentează cu sare și piper după gust și adaugă orezul.
  11. Umple cele două jumătăți cu amestecul obținut și introdu-le la cuptor pentru 30 minute. 
  12. Servește preparatul cald. 

 Credit Foto: Fotolia/ ArenaCreative

Poza principala

ananans_cu_orez.jpg

  • 350 g orez thailandez
  • 600 ml apă
  • 200 g ciuperci
  • 70 g ceapă
  • 2 căței usturoi
  • 1 ananas mare
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 linguriță curry 
  • sare
  • piper
  • 1 lingură zahăr brun
Un preparat thailandez, aromat și condimentat, ușor dulceag. Surprinde-ți musafirii cu acest preparat servit ca aperitiv.
Facebook Comments



Daniela2015

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE