Orez cu legume de primavara si creveti

1. Incalzeste untul si uleiul impreuna cu scortisoara. Adauga ceapa si prajeste timp de 20 de minute.

2. Adauga usturoiul, condimentele si curry-ul. Amesteca si prajeste timp de un minut , apoi adauga orezul.

3. Toarna zeama de pui, adauga o jumatate de lingurita de sare si lasa amestecul sa clocoteasca timp de doua minute. Pune crevetii si legumele. Acopera si lasa la foc mic timp de 10 minute.

4. Fara sa ridici capacul, indeparteaza de pe foc.

5. Dupa 5 minute, adauga o parte din coriandru, amesteca si asezoneaza.

6. Adauga coriandrul ramas in amestecul de iaurt, apa si usturoi, asezoneaza si toarna peste orez.

Poza principala

h_01062828.jpg

3 linguri de unt

2 linguri de ulei de masline

Un bat de scortisoara

2 cepe, curatate si taiate marunt

1 lingurita de usturoi strivit

2 lingurite de biryani masala

O jumatate de lingurita de chimion

O jumatate de lingurita de coriandru

pasta de curry

O cana de orez basmati

2 cani de zeama de pui

Sare de mare si piper negru

250g de creveti 

115g de sparanghel

180g mazare

O mana de coriandru proaspat, tocat

Pentru servire:

175ml iaurt

2 linguri de apa

Usturoi zdrobit

Pentru iubitorii fructelor de mare recomandam aceasta reteta cu creveti, plina de arome. Mai mult decat atat, este un pranz consistent si delicios.
Numar de portii
4
Facebook Comments



PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE