Uncategorized

Orez picant

1.Pune orezul într-un castron cu apă și amestecă-l cu mâna, scurge apa și repetă operaţiunea până când îndepărtezi o mare parte a amidonului și apa rămâne curată.
 
2.Pune trei căni cu apă la fiert, iar când clocotește, adaugă o linguriţă cu ulei, sare și orezul. Acoperă și lasă să fiarbă la foc mic.
 
3.Pune patru linguri cu ulei la încins şi căleşte puţin boiaua şi praful de curry, apoi adaugă fasolea şi ardeii tăiaţi felii. Amestecă orezul cu fasolea și condimentele.
 
4.Dacă încă are zeamă, acoperă din nou și stinge focul. Lasă acoperit cât să absoarbă toată apa. Serveşte cald, cu frunze proaspete de pătrunjel sau busuioc.
 
Curiozitate Orezul Basmati provine din India, are bobul lung, un ușor gust de nucă și este extrem de parfumat. Când e fiert, acest orez nu se lipește și devine mai pufos decât cel obișnuit. În limba hindi, basmati înseamnă regina parfumului. Este ușor de digerat pentru că are în compoziţie multe fibre. De regulă, orezul are mai puţine calorii decât pastele. Este o excelentă sursă de carbohidraţi complecși, nu conţine gluten și nu produce alergii. Orezul poate fi preparat într-o uimitoare varietate: cu fasole, cu nuci, legume, fructe sau lapte sau pur și simplu fiert cu un strop de grăsime. Este sănătos și hrănitor.

Poza principala

orez_picant_mica.jpg

1 cană cu orez
100 g fasole boabe rosie
1 linguriţă cu curry
1 linguriţă cu boia dulce
2 bucăți de ardei iute
ulei
sare

Un preparat rapid si usor de gatit!
Numar de portii
4
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE