Uncategorized

Oțet de mere de casă

 

1. Spală merele, taie-le cubulețe și pune-le (cu tot cu coajă și cotoare) într-un borcan,

2. Adaugă drojdia sfărâmată, drojdia si apa, acoperă și dă borcanul în loc întunecos și călduț vreme de două săptămâni. Din când în când, amestecă cu o lingură de lemn.

3. Strecoară merele printr-un tifon împăturit în mai multe straturi și pune lichidul într-un alt borcan curat și uscat. Acoperă și mai lasă două săptămâni.

4. Toarnă oțetul de mere rezultat în sticle, astupă cu dopuri ermetice și dă la rece.

 

Sugestie. Dacă merele sunt un soi foarte dulce, redu cantitatea de zahăr folosită.

 

Cum prepari otetul cu ierburi

Poza principala

otet_mic.jpg

1 kg mere

1,250 ml apă încălzită (60 grade)

150 g zahăr

12 g drojie proaspătă

 

Chutney usor de dovleac

Pentru salate mai gustoase, dar și pentru un plus de sănătate, pregătește rețeta de oțet de mere de casă.
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE