Oua coapte cu bacon

Preincalziti cuptorul la 200 de grade si ungeti cu ulei o tava de briose. Umpleti fiecare din ochiurile tavii cu bacon, ceapa verde si rosii cherry (impartiti ingredientele in cantitati egale).

Spargeti cate un ou in fiecare din ochiurile tavii, apoi presarati sare si piper negru. Coaceti aceste oua cu bacon pentru 15 minute sau pana cand sunt gata.

Scoateti ouale coapte cu un cutit cu varf rotunjit si serviti cu branza cheddar rasa si paine prajita.

Mic-dejun consistent

Ciuperci cu oua de prepelita

Poza principala

oua_coapte_cu_bacon_h_01680686_mica.jpg

250 g felii de bacon
12 fire ceapa verde, tocata
20 rosii cherry
6-8 oua mari
sare si piper negru proaspat macinat
150 g branza cheddar, rasa

Daca iti doresti un mic-dejun rapid si usor atunci aceasta reteta cu oua coapte si bacon este perfecta! In plus, nu vei avea prea multe vase de spalat.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Admin

Comentarii

Click aici pentru a comenta

  • Ei bine, ieri am facut reteta asta – suntem la o mica cura de non-carne ­čÖé
    Iata sfaturile mele:
    1. Am preferat sa folosesc forma flexibila de teflon, si nu pe cea metalica (rigida). Am facut bine se pare, pentru ca – dupa racire – am scos cu usurinta preparatele din alveole (prin usoara impingere cu degetul)
    2. Componentele trebuie taiate cat mai marunt – altfel apar niste cocoloase inestetice.
    3. Compozitia NU trebuie presata excesiv in forme – albusul trebuie sa aiba loc sa se „strecoare” si sa inchege amestecul
    4. Compozitia trebuie sa umple cam 1/2-2/3 din volumul alveolei – altfel oul da pe afara si arata uratel… Sau folositi oua mai mici (eu le iubesc totusi pe cele „L”…) sau folositi 2 oua de prepelita in loc de unul de gaina
    5. Voi incerca sa fac un test cu albusul batut (si cu putina smantana…), cred ca ar arata mai bine. E drept, ar dura ceva mai mult… dar cred ca se merita.

    Felicitari pentru reteta!
    Este simpla si foarte „flexibila” – pot fi realizate tot felul de combinatii.
    Ma gandesc sa incerc o varianta si cu peste ­čÖé

  • completare:
    1. n-am avut bacon, ci carnaciori. Mi-a fost frica sa nu ramana nefacuti, asa ca i-am taiat in rondele mici si i-am „calit” un pic intr-o tigaie, cu putin ulei si putina ceapa
    2. nici rosii cherry n-am avut, asa ca am taiat rosiile mari in cubulete delicate ­čÖé
    3. am pus si masline taiate – da, imi cam plac maslinele ­čÖé

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE