Oua Florentine cu spanac

1. Incalzeste cuptorul. In paralel, pune apa la fiert pentru a pregati ouale coapte. Spala si usuca spanacul, pune-l intr-o oala cu capac si lasa-l sa se inabuse la foc mediu timp de 2 minute. Scurge apoi spanacul bine, apasandu-l in sita pentru a elimina tot lichidul.

2. De indata ce apa pentru oua incepe sa fiarba, sparge un ou intr-un castron mic. Adu castronul deasupra apei care fierbe (cat mai aproape de apa) si toarna oul inauntru. Folosind o lingura, da albusul inspre galbenus. Lasa fiecare din cele 2 oua sa se coaca timp de 2-3 minute, apoi scoate-l. Nu pune ambele oua deodata, ci unul cate unul. 

3. Pune painea prajita intr-o tava. Combina apoi nucsoara, untul si carnatii cu spanacul. Imparte compozitia in doua si pune-o pe fiecare felie de paine prajita.

4. Pune ouale scurse bine deasupra. Adauga si smantana deasupra, apoi presara branza.

5. Pune la cuptor cateva minute (foarte putin) pana se topeste branza. Asezoneaza cu piper dupa gust.

Poza principala

rexfeatures_1170621emica.jpg

250g spanac proaspat
2 oua medii
nucsoara proaspat macinata
un cubulet de unt
6 felii subtiri de carnati chorizo
2 linguri de smantana
2 linguri de branza Cheddar rasa
piper
2 felii de paine prajita

Ouale Florentine sunt delicioase, iar spanacul este mult mai gustos decat credeam in copilarie.
Numar de portii
2
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE