Oua

OUL este o sursa de zinc, element esential pentru buna functionare a muschilor si sanatatea oaselor, diminuand riscul de ateroscleroza. Alte surse de zinc sunt pestele gras, fructele de mare si morcovii.

Ouale ecologice provin de la gaini care au stat mult timp afara

Se poate sa fie adevarat, se poate sa fie fals. E foarte posibil ca gaina ale carei oua sunt etichetate ca fiind ecologice sa fi stat in hale. Nimeni un poate stii cu certitudine. La noi exista doar demersul de a se face astfel de etichetari, intre ouale ecologice – care provin de la gaini crescute in aer liber – si ouale gainilor din hale. Etichetarea ar trebui sa includa si distinctia intre ouale fara hormoni sau fara antibiotice.

Ouale organice sunt mai sanatoase

Da, pot fi, dar depinde de dieta la care este supusa gaina. Ouale organice provin de la gaini care sunt hranite 100% cu mancare organica. Ceea ce conteaza insa, din perspectiva nutritionala, este daca gaina a fost cresuta la ferma sau in hala. S-a dovedit ca gainile care mananca mai multa iarba si insecte au un nivel mai ridicat de acid gras Omega 3 si de vitaminele A, E si D.

Facebook Comments

Taguri

cmanager

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE