Paine cu ceapa

1: Pune faina intr-un castron mare, fa o adancitura in mijloc si toarna apa, adauga drojdia, zaharul si sarea si amesteca bine cu o lingura de lemn. Framanta incet, cu mana, pana cand aluatul capata consistenta. Incorporeaza treptat si uleiul.

2. Taie in felii cepele, freaca-le cu sare si pune-le separat sa-si lase putina zeama.

3: Mai framanta aluatul 4-5 minute, cu mai multa putere, pana cand devine fin si elastic. Acopera cu un servet si lasa sa creasca in jur de o jumatate de ora, pana isi dubleaza volumul.

4: Intinde aluatul si presara ierburile, impacheteaza-l si framanta-l din nou. Unge o tava cu ulei, tapeteaz-o cu faina si pune aluatul intins (mai gros), de marimea tavii, si indeasa in el, din loc in loc, feliile de ceapa. Unge painea cu ulei si presara deasupra un pic de zahar, apoi da la cuptor pentru 25 de minute.

Revista FEMEIA DE AZI

Poza principala

paine_cu_ceapa_400.jpg

1 kg faina
625 ml apa calda
30 g drojdie proaspata
2 linguri cu zahar
1 lingurita cu sare
1 lingura cu ulei de masline
2 cepe, una rosie, una alba
2 linguri cu ierburi uscate: cimbru, rozmarin, busuioc (in parti egale)
ulei

Dulce si putin crocanta, aceasta paine va deveni preferata familiei.
Numar de portii
8
Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE