Pâine cu linte

1. Pune lintea într-o oală. Umple cu apă, sărează și lasă la fiert. Dă deoparte o treime din cantitate după ce fierbe 3 minute. Pune lintea într-o strecurătoare sub un jet de apă rece, apoi lasă la scurs. Fierbe restul de linte 10-15 minute până se înmoaie. Clătește și lasă la scurs. 

2. Toacă mărunt ciupercile. Încinge uleiul și călește ciupercile cu cimbru timp de 10 minute până se înmoaie. Adaugă prazul tocat fin. Ia de pe foc. 

3. Înmoaie în smântână pâinea prăjită.

4. Pune toată lintea într-un bol, încorporează ciupercile, pâinea, ouăle, brânza rasă și pătrunjelul. Potrivește de sare și amestecă. 

5. Unge tava de copt cu unt, presară pesmet și toarnă amestecul de linte. Pune tava într-o altă tavă umplută cu apă și coace painea cu linte 45 de minute la 170°C sau pana trece testul scobitorii. 

6. Lasă un sfert de oră la răcit în tava cu apă înainte să scoți pâinea cu linte și să o feliezi.

credit foto si text: Photoland/Profimedia

 

Stiai? Lintea este bogată în calciu, mineral esențial pentru sănătatea inimii! Dintre toate, cea roșie fierbe cel mai repede – e gata în maximum 20 de minute! 

 

Pâine de casă pufoasă

Poza principala

paine_mica.jpg

220 g linte roșie

150 g ciuperci proaspete

2 linguri ulei

1 linguriță de cimbru

100 g praz

2 felii de pâine prăjită

100 ml smântână

2 ouă

80 g brânză moale

70 g brânză cheddar

2 linguri de pătrunjel tocat

Sare

Unt

Pesmet

 

Pâine de casă cu roșii

Dacă îți place pâinea și cauți o rețetă inedită, îți propunem pâinea cu linte – garantat, nu va sta prea mult pe masă după ce o scoți din cuptor.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE