Uncategorized

Paine de casa cu nuci

1. Intr-un vas cerneti faina si sarea.

2. Topiti untul intr-o craticioara.

3. Dizolvati drojdia in 50 ml de lapte caldut. Turnati peste faina si adaugati untul topit.

4. Amestecati totul si framantati pentru 8-10 minute pentru a obtine un aluat elastic si nelipicios. Lasati aluatul de paine la crescut, intr-un vas acoperit, pentru 30 de minute.

5. Pe o suprafata cu putina faina intindeti cu un sucitor aluatul si presarati desupra nucile.

6. Rulati aluatul de paine de casa intr-un sul pe care il puneti la crescut intr-un vas acoperit timp de 30 de minute.

7. Din acest aluat rulati doua sfere de aluat pe care, dupa modelare, le lasati la crescut, direct in tava de copt,  pe o foaie de copt, timp de 30 de minute.

8. Intre timp, incalziti cuptorul la 220 C.

9. Coaceti cele doua paini la 220C pentru 35-40 de minute. Inainte de coacere, faceti o crestatura in x pe suprafata fiecarei paini. Raciti painile inainte de servire.

Reteta cu drag de la Transilvania Fest, festival itinerant de cultura si mancare
Blaj, 29-31 iulie 2011
www.transilvaniafest.com

Poza principala

paine_cu_nuci_400.jpg

360g faina integrala
100 g faina alba
20 g drojdie
280 g lapte
8 ml sare
50 g unt
15 ml zahar brun
200 g nuci

Frantuzeasca, italieneasca sau englezeasca – Pain aux Noix, Pane alle Noci or Walnut Bread – aceasta paine cu un parfum aparte insoteste platoul de branzeturi sau este servita ca antreu (simpla sau prajita cu pateu din ficat de gasca). Este usor indulcita cu zahar, miere sau sirop. Evident, exista si o versiune franceza a acestei minunate paini, de un purpuriu inchis, care are in compozitie… vin rosu. Parfait!
Numar de portii
2
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE