Pâine în straturi

1. Amestecă apa, drojdia, zahărul, sarea și 50 g de făină. Lasă la dospit 15 minute. Adaugă ouăle, uleiul și făina. Frământă și lasă la crescut 20 de minute.

2. Modelează pâinea și așaz-o într-o tavă tapetată cu făină. Unge-o cu gălbenuș și presară susan. Lasă la cuptor, până se rumenește ușor.

3. Taie pâinea pe jumătate și scoate o parte din miez. În fiecare jumătate, așază șuncă, ardei copt, felii de brânză, ardei, puţină zacuscă și frunze de spanac opărite.

4. Repetă operaţiunea până umpli pâinea. Unește jumătăţile și lasă la cuptor câteva minute.

 

Paine cu ton

Poza principala

paine_in_straturi_mica.jpg

pentru aluat:

500 g făină

1 lingură cu zahăr

1 pahar cu apă călduță

3 ouă

1 pliculeţ cu drojdie uscată

 1 linguriță cu sare

1/2 de pahar cu ulei

pentru umplutură:

300 g şuncă

1 borcan ardei copţi

200 g brânză telemea

1 borcan zacuscă

300 g spanac

1 gălbenuș

susan

 

Paine taraneasca umpluta cu salata de carnati si branza

Când vrei să pregătești un picnic, prepară cu o zi înainte pâinea în straturi. Este sățioasă și ingenioasă.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE