Paine taraneasca

1. Unge o tava de copt cu margarina.

2. Combina ingredientele uscate intr-un castron mare. Adauga suficienta apa calda pentru a obtine un aluat usor de framantat. 

3. Scoate aluatul de paine din castron si framanta-l pe o suprafata plana timp de 10 minute, pana este elastic si nu se mai lipeste de maini. Unge un castron de sticla cu ulei si pune aluatul in castron. Unge suprafata aluatului cu ulei si acopera cu folie. Lasa la crescut 15 minute.

4. Framanta aluatul din nou.

Paine de casa cu rosii

5. Pune aluatul in tava pregatita, acopera cu un prosop si lasa la crescut 30 de minute.

6. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Presara sare de mare si ierburi deasupra si lasa la copt timp de o ora.

7. Unge aceasta paine taraneasca de casa cu margarina sau ulei si lasa la racit in tava. 

8. Serveste cu unt, miere sau branza.

Poza principala

h_01290535mica.jpg

1kg de faina alba
7g zahar
5g sare
10g drojdie instant
600ml de apa calda
ulei
sare de mare si ierburi proaspete pentru garnisire

Secretul acestei paini de casa este framantarea. Daca framanti suficient, vei obtine un rezultat deosebit.
Numar de portii
1
Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE