Painea alba poate provoca diabet si cancer de colon

Sursa
RTV.NET
Foto
Shutterstock
Consumul de paine alba este una dintre cauzele principale ale aparitiei cancerului de colon, avertizeaza specialistii. Lipsita de nutrienti esentiali, painea alba provoaca si cancer de rinchi sau diabet. Iar romanii sunt pe primul loc la consumul de paine din Europa.
shutterstock_55560520.jpg

Un roman consuma saptamanal cam doua kilograme de paine, de sapte ori  mai mult decat britanicii. In aceste conditii e bine de stiut ca  painea alba ne poate ucide, daca este consumata in cantitati prea mari.
Painea alba ingreuneaza tranzitul intestinal, lucru ce poate duce la cancer de colon, iar prin continutul ridicat de glucide poate provoca diabet de tip 2 . Nutritionistii recomanda consumul de paine integrala sau cu seminte.

„Azi e o certitudine stiintifica faptul ca painea alba e unul dintre alimentele cele mai dezechilibrate din punct de vedere nutritional. Ea  contine o cantitate foarte mare de amidon, foarte susceptibil de a creste glicemia. Obezitatea este cea mai raspandita boala de nutritie si creste riscul de aparitie al tuturor bolilor de civilizatie moderna: diabetul de tip 2, anumite forme de cancer. O parte din glucide se depun sub forma colesterolului rau pe artere”, a declarat la Romania TV Gheorghe Mencinicopschi, medic nutritionist.

Afla pe RTV.NET ce fel de paine ne recomanda medicul Gheorghe Mencinicopschi sa  consumam.

Facebook Comments

Taguri

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE