Painici din cartofi cu umplutura de spanac

In putina apa inabusi cartofii in coaja. Ungi tava cu grasime. Toci ceapa si tai grosier frunzele de spanac. Rumenesti ceapa in ulei de masline, pui spanacul si il calesti putin.

Condimentezi cu sare, piper si nucsoara si lasi la racit. Scurgi zeama de la spanac, razi telemeaua si o amesteci cu spanacul si branza de vaci. Potrivesti de sare si adaugi piper mai concentrat.

Cureti cartofii de coaja si faci un piure pe care il amesteci cu ouale, sarea, nucsoara, cele 2 linguri de unt si graul macinat. Pui atata grau cat sa obtii un aluat uscacios, care nu se lipeste. Il imparti in 12 bucati si cu mana formezi un rotund din fiecare, cu diametrul de 12 cm.

In mijloc pui 1-2 linguri din amestecul de spanac si lipesti marginile ca si cum ai face un saculet. Asezi painicile in tava de copt, le ungi cu unt topit cu ajutorul unei pensule si pui deasupra seminte de dovleac. Le coci 25-35 de minute la 180° (sau treapta 4, temperatura moderata) pana devin maronii.

Revista FEMEIA.

Poza principala

painici_din_cartofi_si_umplutura_de_spanac_400.jpg

900 g cartofi fainosi fierti
grasime vegetala de cocos pentru uns tava de copt
2 oua
sare, nucsoara
3 linguri de unt topit
75-90 g grau fin macinat
2 linguri de seminte de dovleac
Umplutura:
100 g ceapa
1 lingura de ulei de masline
600 g spanac
nucsoara, piper, sare
60 g telemea
80 g branza de vaci

Poti servi aceste painici alaturi de suc de rosii sau de mancare de praz.
Numar de portii
12 bucati
Facebook Comments



PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE