Painici mediteraneene

1: Pune faina intr-un castron mare, fa o adancitura in mijloc si toarna apa, adauga drojdia, zaharul si sarea si amesteca bine cu o lingura de lemn. Framanta incet, cu mana, pana cand aluatul capata consistenta. Incorporeaza treptat si uleiul.

2: Mai framanta aluatul 4-5 minute, cu mai multa putere, pana cand devine fin si elastic. Acopera cu un servet si lasa sa creasca in jur de o jumatate de ora, pana isi dubleaza volumul.

3: Intinde aluatul si presara ierburile, impacheteaza-l si framanta-l din nou. Unge o tava cu ulei, tapeteaz-o cu faina si pune aluatul intins (mai gros), de marimea tavii, si indeasa in el, din loc in loc, rosiile spalate. Unge cu putin ulei si da la cuptor pentru 25 de minute.

Revista FEMEIA DE AZI

Poza principala

painici_mediteraneene_400.jpg

1 kg faina
625 ml apa calda
30 g drojdie proaspata
2 linguri cu zahar
1 lingurita cu sare
1 lingura cu ulei de masline
250 g rosii cherry
2 linguri cu ierburi uscate: cimbru, rozmarin, busuioc (in parti egale)
ulei

Mirosul e apetisant, iar gustul delicios.
Numar de portii
8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE