Pâinici pufoase

1.Pregătește o maia din două linguri cu făină, zahăr, drojdie și 100 ml de apă călduţă și lasă la dospit cel puţin 15 minute.
 
2.Din restul de făină, maia, ulei, margarină, sare și șofranul dizolvat în restul de apă, pregătește un aluat potrivit de tare.
 
3.Acoperă aluatul și lasă-l să crească cel puţin o oră, la loc călduţ. Cu palmele umezite de ulei, modelează grămăjoare de aluat. Așază-le într-o tavă unsă cu ulei.
 
4.Presează deasupra puţină sare de mare și pătrunjelul tocat mărunt. Coace la cuptor, la foc moderat, 35-40 de minute.

Poza principala

painici_pufoase_mica.jpg

1 kg făină
400 ml apă
1 cub drojdie
150 ml ulei
250 g margarină
1 lingură zahăr
1/2 lingurițe cu sare
1/4 lingurițe cu şofran
1 legătură de pătrunjel
sare de mare

Pufoase, cum le spune și numele, aromate și gustoase, pâinicile sunt ideale pentru orice masă.
Numar de portii
4
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE