Palmieri cu ciuperci

1. Pentru aluat, amestecă brânza cu untul, un praf de cimbru și unul de sare și încorporează treptat făina cernută. Frământă zece minute, până ce aluatul devine omogen. Învelește-l în folie și lasă-l la rece de seara până dimineaţa.

2. Pentru umplutură, călește în puţin ulei ceapa tocată mărunt. Adaugă ciupercile tăiate mărunt (sau date prin mașina de tocat), pune un praf de sare și piper, acoperă și lasă să scadă la foc mic.

3. Când ciupercile s-au înmuiat, dă tigaia deoparte și adaugă verdeţurile tocate foarte mărunt. Lasă acoperit ca să se întrepătrundă aromele. Întinde aluatul într-o foaie subţire. Presară cașcavalul ras pe toată suprafaţa și apoi întinde compoziţia de ciuperci și verdeţuri.

4. Rulează foaia dinspre margini spre mijloc. Cu o aţă, taie felii de grosimea unui deget și așază palmierii formaţi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-i cu lapte și coace-i la foc potrivit 10-15 minute sau până ce se auresc frumos.

TRUC. Dacă nu ai timp să lași aluatul la dospit peste noapte, grăbește procesul de fermentare ţinându-l la loc călduţ, în apropierea unei surse de căldură. În 3-4 ore, după ce și-a mărit volumul (datorită gazelor dezvoltate de brânza de vaci), poţi lucra aluatul in forma de palmieri fără grijă.

 

Foitaj cu smochine

 

Poza principala

palmieri_mici.jpg

250 g făină

250 g unt moale

250 g brânză de vaci

cimbru uscat

sare

 

pentru umplutură:

2 cutii cu ciuperci

100 g caşcaval

2 cepe

lapte

pătrunjel

mărar

cimbru uscat

sare

piper

ulei

 

Pui in foitaj cu sos de cidru

Dacă nu mai ştii cum să-i convigi pe cei dragi să mănânce legume, încearcă reţeta de palmieri cu ciuperci!
Numar de portii
10
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE