Uncategorized

Pancakes de cartofi cu piure de urzici

1.Pune cartofii pentru clătite la fiert în apă cu sare. Curăţă şi spală urzicile, apoi toacă-le mărunt, prăjeşte puţin cartoful tăiat cubuleţe.

2.Toacă ceapa verde mărunt şi căleşte-o în unt. Adaugă urzicile tocate şi laptele, amestecă şi mai lasă cinci minute pe foc.

3.Adaugă usturoiul zdrobit, cartofii prăjiţi şi sărează după gust. Mai lasă încă cinci minute pe foc. Adaugă oul bătut şi lasă până se întăreşte puţin, amestecând din când în când. Când e gata, dă la o parte, dar păstrează la cald.

4.Prepară acum pancakes: scurge cartofii fierţi şi amestecă-i cu făina, praful de copt şi gălbenuşurile de la cele patru ouă.

5.Bate albuşurile spumă tare şi adaugă-le în aluatul de cartofi şi făină. Sărează, piperează după gust. Prăjeşte acum pancakes mititele, cât podul palmei, în ulei încins.

6.Scoate-le pe hârtie absorbantă, apoi serveşte-le cu piure de urzici deasupra şi decorate cu ceapă tocată şi roşioare.

Ştiai?
Pe vremuri, tijele de urzici erau folosite pentru fabricarea fibrelor textile, la fel ca inul şi cânepa. Deci basmul cu cele 11 lebede ale lui Andersen nu e doar un basm.

foto: Photoland/Photocuisine

 

Clătite prăjite

Poza principala

pancakes_de_cartofi_mica.jpg

500 g urzici
1 fir de ceapă verde
1 lingură de unt
1 cartof mai mare
100 ml lapte
2 căţei de usturoi
1 ou
sare

pentru pancakes
4-5 cartofi măricei
40 g făină pentru patiserie
4 ouă
1/4 lingurţă praf de copt
sare
piper
ulei

pentru decor
ceapă tocată
roşii cherry

Miniclatite cu macrou afumat

Gustoase şi tocmai potrivite pentru o primăvară sănătoasă.
Numar de portii
6
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE