Uncategorized

Pandişpan cu afine

1.Separă gălbenușurile de albușuri. Bate albușurile spumă împreună cu un praf de sare. Când s-au întărit, adaugă zahărul, lingură cu lingură, și bate până ce albușurile stau ţepene.
 
2.Freacă gălbenușurile și adaugă treptat uleiul până obţii o maioneză omogenă. Încorporeaz-o în albușurile bătute. Amestecă energic.
 
3.Cerne făina și încorporeaz- o în compoziţie cu mișcări de sus în jos pentru a nu pierde aerul din spumă. Unge cu ulei o tavă de copt cu suprafaţă mai mare și pudreaz-o cu făină. Răstoarnă compoziţia de pandispan, uniformizează și adaugă afi nele, una câte una, tăvălite prin făină (oprește câteva pentru decor).
 
4.Dă prajitura de pandispan cu afine la cuptorul încins pentru 30-40 de minute. Când e gata, presară zahăr pudră deasupra și lasă să se răcească în tavă. Taie pandispanul în pătrate numai după ce s-a răcit. Între timp, bate smântâna dulce până se întărește, apoi freac-o puţin cu zahărul pudră cernut dinainte.
 
5.Unește cu frișcă, într-un turnuleţ, câte trei pătrate de prăjitură și îmbracă-l apoi în frișca proaspăt bătută. Decorează pandispanul din loc în loc, ca un zar, cu afine proaspete.

 

Pandispan cu portocale

Poza principala

pandispan_cu_afine_mica.jpg

6 ouă
6 linguri cu ulei
6 linguri cu zahăr tos fin
1 cană făină
4 pliculețe cu zahăr vanilat
300 g afine
225 ml smântână dulce
1 lingură zahăr pudră
sare

Un desert de pandispan cu afine gustos, usor de preparat si foarte sanatos!
Numar de portii
12
Facebook Comments


iulian.cazacu

Comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE