Uncategorized

Pandispan pufos cu portocale

1. Preincalziti cuptorul la 180° si ungeti 2 tavi de 20 cm sau o tava dreptunghiulara mai mare. Bateti ouale pana se omogenizeaza. In timp ce bateti, adaugati zaharul lingura dupa lingura pana ce compozitia se ingroasa si prinde o culoare pala (maxim 10 minute).

2. Incalziti laptele, sucul de portocale si uleiul, insa luati de pe foc amestecul inainte ca acesta sa inceapa sa fiarba. Adaugati coaja de portocala. Lasati amestecul sa se raceasca putin. 

3. Presarati faina, sarea si praful de copt peste compozitia de oua si zahar si amestecati. Adaugati compozitia de suc de portocale, lapte si ulei, apoi amestecati pana se formeaza un aluat. Asezati aluatul de pandispan in tava si lasati sa coaca timp de 25-30 de minute. 

4. In timp ce pandispanul se coace, amestecati zeama si coaja de portocale cu zaharul pudra pentru a realiza o glazura densa, ca o crema. Daca este prea groasa, adaugati un pic de apa sau suc de portocale. Cand scoateti prajitura de pandispan din cuptor, presarati glazura si lasati sa se raceasca la temperatura camerei. 

Daca aveti ceva ciocolata prin casa puteti incerca si reteta noastra de pandispan cu ciocolata.

Poza principala

h_01335575_mica.jpg

3 oua
250 g zahar
125 ml lapte
125 ml suc natural de portocale proaspat
125 ml ulei
coaja rasa de la 1 portocala
500 g faina
3 g sare
15 g praf de copt
GLAZURA:

zeama si coaja rasa de la 2 portocale
375 ml zahar pudra
apa, daca este necesar

Pandispanul clasic are acum o aroma seducatoare datorita portocalei.
Numar de portii
20
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE