De post Retete Uncategorized

Pandispan pufos cu stafide

Spala stafidele in apa fierbinte, scurge-le si pune-le intr-un bol mic. Toarna deasupra alcoolul (daca folosesti rom sau coniac, pune lichid cat sa le cuprinda; daca folosesti esenta, stropeste doar putin).

Separat, amesteca uleiul cu zaharul si zaharul vanilat. Adauga usor cele doua cani cu apa minerala. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si sare. Amesteca bine, atat cat sa obtii o compozitie omogena. Adauga stafidele scurse si nucile coapte si zdrobite.

Unge cu margarina formele de copt sau tapeteaza-le cu hartie si toarna compozitia, dar putin mai jos de buza formei, intrucat prajiturica de pandispan cu stafide va creste la copt. Aceasta reteta este ideala si pentru zilele de post.

Mai puteti incerca si reteta noastra de pandispan cu afine.

Revista Femeia de Azi

Poza principala

prajitura_stafide_mica.jpg

3 cani cu faina
2 cani cu zahar
2 cani cu apa minerala
3/4 cana cu ulei
1 1/2 plicuri cu praf de copt
3 plicuri cu zahar vanilat
125 g stafide
100 g nuca
praf de sare
rom sau coniac (ori esenta de rom)

Pandispanul cu stafide, preparat in casa este ideal pentru a evita conservantii, aditivii si alte substante chimice, prezente in preparatele ce se gasesc in comert.
Numar de portii
8
Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE