Pangasius cu sos de muștar

1.Spală și toacă mărunt ceapa. Călește ceapa în unt. Adaugă muștarul și vinul. Fierbe 2 minute. 

2.Încorporează amidonul în smântână și adaugă peste sosul de vin. Fierbe scurt. La final, potrivește de sare și adaugă zeama de lămâie. 

3.Spală file-urile și lasă-le pe un șervet absorbant. Dă-le prin sare, piper și chimen și făină. 

4.Taie dovleceii bucăți de 5 cm. Taie-i în sferturi și îndepărtează semințele cu o lingură, pentru a crea mici bărcuțe. Sărează ușor. 

5.Prăjește peștele și dovleceii în ulei încins pe ambele părți până se auresc. Așază pe farfurii și adaugă sosul. Servește cu cartofi fierți și salată de roșii cu rucola.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Știai? Pangasius este un pește versatil și ușor de gătit. În câteva minute, ai gata un file fiert sau fript, la care asezonezi câteva legume și masa-i gata cât ai zice..pește!

 

Placinta cu pește

Poza principala

pangasius_mic.jpg

4 fileuri de pangasius (800 g) 

3 cepe

2 linguri cu unt

2 linguri cu muștar Dijon

150 ml vin alb

300 ml smântână (12%) 

1 lingură cu amidon 

2 linguri cu zeamă de lămâie

1 linguriță cu chimen

2 linguri cu făină

2 dovlecei mici

3 linguri cu ulei de măsline

piper negru

sare

 

Fileuri de peste in crusta de seminte

O idee pentru cină (sau pentru masă de prânz) sănătoasă și rapid de preparat.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE