Uncategorized

Panna Cotta cu ciocolata

1.Pune la inmuiat in apa rece foile de gelatina pentru 10 minute.

2.Intr-o cratita cu fund gros, toarna frisca lichida si amestecata cu laptele, zaharul si esenta de vanilie. Lasa pe foc mic. Atentie foarte mare pentru ca nu trebuie in niciun caz sa fiarba, ci doar sa atinga punctul de fierbere (iti dai seama in momentul in care apar la suprafata niste basicute mici). Când atinge punctul de fierbere si zaharul este complet dizolvat, stinge focul si adauga gelatina scursa si stoarsa foarte bine.

3.Toarna compozitia in orice forme conice: cani mici, forme de plastic, forme de aluminiu pentru muffins etc. Lasa-le la frigider pentru minim 4 ore. Cel mai bine pregatesti panna cotta cu o seara inainte de-a o servi.

4.Când s-a intarit scufunda câteva secunde in apa clocotita fiecare forma (apa fierbinte nu trebuie sa intre in contact cu panna cotta) si rastoarna-le pe farfuriute.

5.Inainte de servire toarna deasupra ciocolata topita la bain marie si amestecata cu untul.

Sursa: Femeia.
Text si foto: Laura Adamache, artist culinar.

Poza principala

26.3.jpg

425 ml frisca lichida
75 ml lapte gras
6 g gelatina in foi
100 g zahar
100 g ciocolata
10 g unt
esenta de vanilie

Panna cotta este unul dintre cele mai renumite deserturi mediteraneene datorita simplitatii si modului de preparare.
Numar de portii
2
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE