Panna-cotta cu jeleu de portocale

Pentru panna-cotta, pune smantana pe foc cu zaharul pudra si amesteca usor. Nu trebuie sa dea in clocot. La final, adauga romul.

Inmoaie gelatina in cateva linguri cu lapte, iar cand s-a topit, pune-o pe foc impreuna cu restul de lapte si vanilia.

Incalzeste-le, dar fara sa fiarba. Intr-un vas, amesteca usor compozitia de smantana si pe cea de gelatina si lapte, strecurata in prealabil.

Pune pe foc sucul de portocale cu amidonul si zaharul tos. Amesteca pentru a nu se forma cocoloase si lasa pe foc pana se ingroasa.

Toarna jeleul caldut in pahare transparente, iar peste el, pune crema panna-cotta calduta. Lasa la rece cateva ore. Inainte de a servi, rade deasupra ciocolata cu lapte.

Fiind un desert potrivit intr-o zi de sarbatoare, decoreaza paharele cu panglici de hartie si fundite din iuta.

Prajitura de portocale cu dulceata

 

Revista Bucataria de Azi

Poza principala

panacota_mica.jpg

250 ml smantana pentru frisca
250 ml lapte caldut
100 g zahar pudra
3 linguri cu zahar tos
400 ml suc de portocale proaspat stors
2 linguri cu amidon
11 lingurite cu gelatina granule
50 g ciocolata cu lapte
3 linguri cu rom
1 baton de vanilie

Daca folosesti suc de portocale cumparat, nu adauga zahar in jeleu.
Numar de portii
6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE