Papanași prăjiți

1. Pune stafidele într-un castronel și toarnă deasupra rom/coniac. Acoperă și lasă deoparte. 

2. Amestecă brânza cu ouăle bătute, făina, bicarbonatul, zahărul și un praf de sare.

3. Formează mingiuțe de aluat în podul palmei (dacă este prea moale, mai adaugă puțină făină). 

4. Aplatizează bilele și străpunge-le cu degetul în centru, formând inelușe. Trece-le prin făină și prăjește-le în ulei înfierbântat. Scoate papanasii prajiti pe un șervet de hârtie.

 

Clătite americane cu ciocolată, miere și banane

5. Servește papanașii fierbinți, stropiți cu miere, cu smântână deasupra și stafidele înmuiate și bine scurse. 

Poza principala

gogosi_mici.jpg

500 g brânză de vaci bine scursă

2 ouă

200 g făină

¼ linguriță cu bicarbonat

3 linguri cu zahăr

sare

ulei

 

Pentru servit:

smântână

miere

stafide

rom/coniac

 

Gogoși pufoase cu iaurt

Serviți cu smântână proaspătă, papanașii prăjiți sunt un desert imposibil de refuzat.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE