Uncategorized

Papiote de viţel

 

1. Bate fripturile bine, taie ciupercile, spălate şi curăţate, felii. Curăţă şi toacă ceapa mărunt. 

 

2. Încinge două linguri cu ulei într-o tigaie mai mare şi înăbuşe, la foc mic, ciupercile, ceapa şi seminţele de pin. Timp de 10 minute, amestecând des. Sărează şi piperează după gust. 

 

3. Întinde fripturile pe un fund de lemn şi pune compoziţie de ciuperci. Rulează ca pe sarmale şi fixează cu scobitori sau leagă-le cu aţă alimentară.

 

4. Curăţă morcovii, cartofii şi arpagicul şi lasă-le în apă clocotită cu sare timp de zece minute. Timp în care încălzeşti cuptorul. 

 

5. Separat, încinge restul de ulei şi prăjeşte papiotele de viţel, pe toate părţile, 1-2 minute. Sărează-le şi piperează-le după gust.

 

6. Pune acum papiotele într-o tavă ceramică, aranjează de jur împrejur morcovii tăiaţi rondele, cartofii şi arpagicul, toarnă vinul şi dă la cuptor. 

 

7. Lasă 30 de minute, stropind regulat papiotele cu sosul din tavă. Când sunt gata, scoate şi presară pătrunjel tăiat fin. Serveşte imediat.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Sfat.  Nu se poate fără un pahar cu vin alb. Un traminer ar fi foarte, foarte nimerit.

 

Saltimboca

Poza principala

papiote_mica.jpg

6 fripturi de viţel

500 g ciuperci champignon

2 cepe

2 linguri cu seminţe de pin

4 linguri cu ulei de măsline

100 ml vin alb

3 fire de pătrunjel

500 g morcovi noi

500 g cartofi noi (din cei mici)

150 g arpagic

sare

piper

 

Friptură de vițel

Un fel de escalop cu ciuperci mai sofisticat şi, cu siguranţă, mai interesant pentru o masă în familie, să zicem.
Numar de portii
6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE