Pappardelle si carne de porc mistret

1. Toaca marunt ierburile si amesteca-le usor cu ulei de masline si cateii intregi de usturoi. Cand usturoiul devine auriu, adauga carnea tocata si continua sa amesteci pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Adauga sare si dupa cateva minute de mestecat picura vinul rosu.

2. Cand vinul intra bine in compozitie, pune amestecul la foc mic timp de doua ore. Adauga din cand in cand putina zeama de legume pentru ca sosul sa nu se lipeasca.

3. Fierbe intr-un vas cu apa si sare pappardellele (paste lungi, de latime 0,8-30mm), scurge-le cand sunt gata si pune-le intr-un bol sau pe un platou adanc.

4. Pune deasupra sosul si decoreaza cu frunze de busuioc. Daca iti place, pune si parmezan ras din abundenta.

Poza principala

papardellemica.jpg

400 g pappardelle
100 g carne tocata de porc mistret
4 catei de usturoi
o telina
cuisoare
frunze de dafin
rozmarin
1/2 pahar de vin rosu
1 cana de zeama de legume
piper rosu iute
ulei de masline extra-virgin
parmezan ras

O combinatie de paste si carne, intr-un deliciu culinar cu specific italian.
Numar de portii
2
Facebook Comments

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE