Para Elena

1: Cureti perele si pui imediat peste ele suc de lamaie.

2: Fierbi sub forma de sirop vinul, zaharul, ghimbirul si coaja de lamaie.

3: Pui perele in zeama pentru 5−8 minute, in functie de cat de coapte sunt. Le lasi sa se raceasca in zeama.

4: Maruntesti ciocolata si o topesti la foc mic cu sucul de pere si frisca, amestecand.

5: Asezi perele pe farfurii alaturi de doua linguri cu inghetata de vanilie. Amesteci bine sosul de ciocolata siil torni deasupra. Poti adauga, pentru decor, frunzulite de menta si fructe confiate.

4 pere
sucul unei jumatati de lamaie
500 ml de vin alb demisec
150 g zahar
o lingura cu ghimbir proaspat ras
1/2 de baton de scortisoara
o bucata de coaja de lamaie
inghetata de vanilie
Pentru sos:
125 g glazura fina amaruie
40 ml suc de pere
2 linguri cu frisca

O reteta deosebita din punctul meu de vedere.
Numar de portii
4
Facebook Comments



PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE