Paşii digestiei uşoare

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
Stresul, sedentarismul, mâncatul pe fugă sau orarul neregulat al meselor sunt doar câţiva dintre factorii care îngreunează digestia.
dieta.jpg

Scapă de simptomele neplăcute precum durerile de stomac, balonările, crampele şi aciditatea gastrică, ţinând cont de câteva sfaturi.

Evită grăsimile
Se digeră greu şi rămân mult timp în stomac. Astfel, este indicat să reduci cantitatea de mezeluri, carne roşie (muşchiul de porc este considerat carne albă), brânză şi unt.

Mestecă bine
Mestecarea superficială a alimentelor tulbură digestia, aşa că se recomandă ca fiecare îmbucătură să fie mestecată pe îndelete, de cel puţin 20 de ori.

Nu uita de fibre
Fructele şi legumele sunt alimentele ideale atunci când digestia ta este greoaie.

Combină corect alimentele!
Pentru a nu avea probleme cu digestia, leguminoasele (fasole, soia, mazăre) trebuie combinate cu alimente ce conţin amidon (făină, orez, paste făinoase, cartofi), iar proteinele animale se asociază cel mai bine cu ciupercile şi legumele (vinete, dovlecei, fasole verde, usturoi).

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE