Uncategorized

Paste casarecce cu mazare, prosciutto si sos de smantana

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

In timp ce pastele se fierb, puneti uleiul si untul intr-o tigaie, la foc potrivit. Dupa ce untul s-a topit, puneti ceapa si caliti pana se inmoaie. Adaugati usturoiul si lasati inca un minut. Puneti apoi prosciutto-ul si caliti pentru inca un minut. Puneti mazarea, stingeti totul cu vin si fierbeti pana cand acesta s-a evaporat. Adaugati smantana, sarea si piperul si lasati sa fiarba pana cand smantana scade. Daca pastele nu s-au fiert inca, luati tigaia cu sos de pe foc pana cand acestea sunt gata.

Scurgeti pastele fierte si puneti-le intr-un bol rezistent la caldura. Puneti sosul peste paste, adaugati parmezanul si busuiocul si amestecati. Decorati cu frunze de busuioc si serviti fierbinte.

Poza principala

casarecce-pasta-with-cream-sauce-and-peas_400.jpg

450 g paste casarecce
1 lingura ulei de masline
1 lingura unt fara sare
3/4 cana ceapa maruntita
1 lingura usturoi maruntit
600 g prosciutto taiat foarte fin
375 g smantana groasa
1/4 cana vin alb
3/4 cana mazare congelata
sare, piper negru proaspat maruntit
3/4 cana parmezan ras
cateva frunze de busuioc

Pastele pot fi preparate in multe feluri, iar acesta este cu siguranta unul dintre cele mai gustoase.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE